Vékony kliens infrastruktúra

Napjainkban egyre gyakrabban felmerül a kérdés, hogyan lehet az informatikai üzemeltetési és fenntartási költségeket csökkenteni úgy, hogy a rendszer továbbra is jól kezelhető legyen, valamint a felhasználói élmény se csökkenjen.
Erre nyújt megoldást a vékonykliens technológia.

Ennek lényege, hogy a kiszolgáló oldali virtualizációs infrastruktúrán (Hyper-V, VMWare ESX, XenServer) futó virtuális gépeken valamilyen desktop operációs rendszer fut (jellemzően Windows XP, illetve újabban Windows 7), mely infrastruktúrához a felhasználó egy úgynevezett vékony kliens eszköz (mely lehet egy vékony kliens célhardware, vagy akár egy HDD nélküli PC) segítségével tud kapcsolódni. Ebben az esetben a vékony kliens „csak” a kiszolgálóval tartja a kapcsolatot, minden feladatot a kiszolgáló végez, azaz a kliens feladata gyakorlatilag kimerül a szerver által küldött adatok grafikus megjelenítésében, vagyis funkcióját tekintve nem más, mint egy grafikus terminál.

A technológia előnye:

 • Az informatikai költségek jelentősen csökkennek:
  • a kliensoldali üzemeltetés, valamint az asztali számítógépeknél megszokott 3-5 éves csereciklus szükségtelenné válik,
  • nincs szükség drága kliens számítógépekre, mivel a számítási műveletek alapvetően a kiszolgálón hajtódnak végre,
  • kisebb beszerzési, valamint fenntartási költségek a hagyományos asztali számítógépekhez képest (pl.: egy vékony kliens energiaszükséglete a töredéke egy átlagos asztali számítógépének, kevesebb zajt, valamint hőt bocsájt ki, illetve helyigénye is jelentősen kisebb, mint egy hagyományos PC-nek),
  • a jól felépített VDI környezetben nem fut több virtuális gép, mint amennyi felhasználó a rendszert használja! Ez fontos az operációs rendszer, valamint alkalmazás licencelés miatt.
 • A virtuális desktopok egyszerűen és gyorsan provizionálhatók, így egy új felhasználó munkakörnyezet néhány perc alatt rendelkezésre áll,
 • A szerver, valamint kliensoldali hardware hibákból eredő kiesés minimálisra csökkenthető,
 • Központi image menedzsment: elegendő az "alap" image-en végrehajtani egy változtatást, mely így az összes - az alap image-ből - provizionált gépre érvényesül,
 • Új alkalmazások bevezetési költségei csökkennek: az új alkalmazást elegendő az alap image-ekre feltelepíteni,
 • Egyszerűbb, biztonságosabb az adatkezelés: mivel a vékony kliens nem tárol adatokat, minden a központi file szerveren tárolódik, ezáltal az adatok mentése is leegyszerűsödik,
 • Biztonságos távoli hozzáférés a vállalati infrastruktúrához.

A VDI tervezése bonyolult, összetett folyamat, ahol mindig az adott vállalat üzleti elvárásainak megfelelően kell az infrastruktúrát kialakítani. A folyamatban az igények felmérésétől, a hardware méretezésén keresztül, a megvalósítás, tesztelés fázisáig egy magasan képzett szakértői gárda közreműködése szükséges.

Kapcsolat
Kereskedelem
Kereskedelem
Telefon: +36 1 358 6355; +36 1 358 6361
Fax: +36 1 358 6359
E-mail: kereskedelem@euroone.hu
Szolgáltatási üzletág
Szolgáltatási üzletág
Telefon: +36 1 358 6465
Fax: +36 1 358 6359
Karrier

Karrier

Miért érdemes jelentkezni hozzánk?

 • Társaságunk piacvezető informatikai cég
 • Fiatal, dinamikus csapatunk tagja lehet
 • Kellemes munkakörnyezetben dolgozunk
 • Folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítunk
 • Versenyképes fizetésre számíthat

Projektvezető

Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding részeként meghatározó tagja hazánk legnagyobb árbevételű magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. A társaság a hagyományos hardverértékesítésen túl üzemeltetéssel, infrastrukturális és IT-biztonsági megoldásokkal, valamint üzleti alkalmazások fejlesztésével is foglalkozik. Az informatikai vállalkozások élvonalába tartozó cég 25 éve tevékenykedik a szakmában, ezalatt stabil szakértői gárdát alakított ki, több mint 100 szakembert foglalkoztat, éves forgalma pedig közel 17 milliárd forint.

SharePoint konzulens

Szeretnél egy olyan cégnél dolgozni, ahol már a feladataid kiválasztásában is szereped van? Ahol nagy méretű SharePointos projektekben dolgozhatsz, és ahol értékelik a tudásodat? Preferálod a rugalmas munkaidőt és a folyamatos képzési lehetőségeket? Ha ezekre igen a válasz, és legalább 2 év tapasztalatod van SharePoint területen, akkor jelentkezz hozzánk most! Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding részeként meghatározó tagja hazánk legnagyobb árbevételű magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. A társaság a hagyományos hardverértékesítésen túl üzemeltetéssel, infrastrukturális és IT-biztonsági megoldásokkal, valamint üzleti alkalmazások fejlesztésével is foglalkozik. Az informatikai vállalkozások élvonalába tartozó cég 25 éve tevékenykedik a szakmában, ezalatt stabil szakértői gárdát alakított ki, több mint 100 szakembert foglalkoztat, éves forgalma pedig közel 17 milliárd forint.