Virtualizációs megoldások

 

Szerver konszolidáció és virtualizáció a költségcsökkentés egyik módja

Napjaink informatikájának központi kérdése és egyben meghatározó trendje a központosítás. Ez a központosított, egyetlen központi helyen való adattárolást és adatmenedzsmentet jelenti.

Miért ez a megoldás vívta ki a legnagyobb sikert? A közelmúlt informatikai rendszereit jellemző különálló szerverszigetek kezdenek eltűnni, helyüket a központi helyen lévő nagy teljesítményű, magas rendelkezésre állású, multiplatform rendszerek veszik át, amelyek kulcsait, alapjait képezhetik egy jól működő informatikai rendszernek. Előnyeik a felügyeleti költségek, az adminisztratív munka jelentős csökkenésében, a jobban átlátható informatikai rendszerben, a magasabb szintű adatvédelemben, katasztrófatűrő megoldás kialakításának a lehetőségében mutatkoznak meg.

Az EURO ONE többféle gyártó megoldását értékesíti és implementálja. Ezek közé tartoznak a Microsoft virtualizációs megoldásai, illetve a Vmware vSphere környezete.

 

Vmware vSphere

A Vmware vSphere (korábban Vmware Virtual Infrastructure) a jelenkor piacvezető megoldása, a legnagyobb múltra visszatekintő termék. Egyszerűen bevezethető, kiemelkedő teljesítményű virtualizációs platformot nyújt. Az egyszerű bevezetés azt jelenti, hogy a termék az ingyenes, egygépes virtualizációs megoldáson keresztül tesztelhető, majd, amikor szolgáltatásai és teljesítménye megfelelőnek bizonyulnak, a megfelelő licencek megvásárlásával, további rendszerek bevonásával a platform lépésenként teljes körűen felépíthető. A már meglevő, nem virtualizált szerverek virtualizálása egyszerűen megoldható a rendelkezésre álló beépített eszközzel.

A vSphere környezet két kiemelt tulajdonsága a nagyfokú rendelkezésre állás és a kiemelkedő virtualizációs teljesítmény biztosítása. Az alkalmazott technológiai megoldásokkal a virtuális gépek minden egyéb platformnál nagyobb sűrűségben konszolidálhatók egy-egy kiszolgálóra, emiatt kevesebb hardver is elegendő lehet.

 

Microsoft Virtualizációs Technológiák

A Microsoft Virtualizációs Technológiák több területet lefednek, az átfogó virtualizációs megoldások az informatikai infrastruktúra minden egyes elemére kínálnak megoldást. A Microsoft termékei az adatközponttól a munkaállomásokig terjedő teljes spektrum ügyféligényeit kielégítik.

Microsoft Virtualizációs Technológiák illusztráció

A cég egyik legnépszerűbb virtualizációhoz kapcsolódó terméke a Hyper-V, mely a megjelenése után rövid idő alatt jelentős részt hasított ki a virtualizációs piacból, és térnyerése folyamatosan növekszik.

A Hyper-V technológia-kiszolgáló virtualizálásra alkalmas termék, segítségével több – Windows, Linux és egyéb – virtuális operációs rendszer futtatható egyetlen kiszolgálón az x64-alapú informatikai környezet teljesítményének a maximális kihasználása érdekében. A közvetlenül az operációs rendszerbe beépített virtualizációs megoldás és az egyszerűbb, rugalmasabb licencfeltételek révén a felhasználó minden korábbinál könnyebben élhet a virtualizációból eredő előnyökkel és költségmegtakarítással. A Windows Server 2008 megfelelő rugalmasságot nyújt a folyamatosan változó üzleti igények követésének is megfelelő agilis, dinamikus adatközpontok kialakításához.

Kapcsolat
Kereskedelem
Kereskedelem
Telefon: +36 1 358 6355; +36 1 358 6361
Fax: +36 1 358 6359
E-mail: kereskedelem@euroone.hu
Szolgáltatási üzletág
Szolgáltatási üzletág
Telefon: +36 1 358 6465
Fax: +36 1 358 6359
Karrier

Karrier

Miért érdemes jelentkezni hozzánk?

  • Társaságunk piacvezető informatikai cég
  • Fiatal, dinamikus csapatunk tagja lehet
  • Kellemes munkakörnyezetben dolgozunk
  • Folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítunk
  • Versenyképes fizetésre számíthat

Projektvezető

Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding részeként meghatározó tagja hazánk legnagyobb árbevételű magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. A társaság a hagyományos hardverértékesítésen túl üzemeltetéssel, infrastrukturális és IT-biztonsági megoldásokkal, valamint üzleti alkalmazások fejlesztésével is foglalkozik. Az informatikai vállalkozások élvonalába tartozó cég 25 éve tevékenykedik a szakmában, ezalatt stabil szakértői gárdát alakított ki, több mint 100 szakembert foglalkoztat, éves forgalma pedig közel 17 milliárd forint.

SharePoint konzulens

Szeretnél egy olyan cégnél dolgozni, ahol már a feladataid kiválasztásában is szereped van? Ahol nagy méretű SharePointos projektekben dolgozhatsz, és ahol értékelik a tudásodat? Preferálod a rugalmas munkaidőt és a folyamatos képzési lehetőségeket? Ha ezekre igen a válasz, és legalább 2 év tapasztalatod van SharePoint területen, akkor jelentkezz hozzánk most! Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding részeként meghatározó tagja hazánk legnagyobb árbevételű magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. A társaság a hagyományos hardverértékesítésen túl üzemeltetéssel, infrastrukturális és IT-biztonsági megoldásokkal, valamint üzleti alkalmazások fejlesztésével is foglalkozik. Az informatikai vállalkozások élvonalába tartozó cég 25 éve tevékenykedik a szakmában, ezalatt stabil szakértői gárdát alakított ki, több mint 100 szakembert foglalkoztat, éves forgalma pedig közel 17 milliárd forint.